1 Ekim 2024 | SÖYLEŞİ 346. Sayı (Ekim 2024) | 1.980 kez okundu |
Alarko Carrier Pazarlama Direktörü Volkan Arslan;
“‘İklim bizim işimiz’ mottosu ile küresel iklim değişikliği farkındalığını güçlendiren çalışmalar yürütüyoruz.”
Alarko Carrier, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında okullarda ısıtma soğutma sistemlerini yeniliyor. Proje, geçen yıl Mardin Midyat’taki Çaldere İlkokulu’nda gerçekleşen ilk uygulamadan sonra, bu yıl Ödemiş ilçesinin Balabanlı köyünün ilkokulunda devam etti. Basın gezisinde Alarko Carrier pazarlama Direktörü Volkan Arslan proje hakkındaki bilgileri dergimiz okurları için paylaştı.
Volkan Bey önce sizi tanıyabilir miyiz?
Volkan Arslan: İTÜ Makina Mühendisliği Fakültesi’nden 2002 yılında mezun oldum. 2 yıl ABD’de öğrenci değişim programına katıldıktan ve 2 yıl mekanik tesisat sektöründe proje mühendisliği yaptıktan sonra 2006 yılında Alarko Carrier’da çalışmaya başladım. Alarko Carrier’da 5 yıl Uygulama Mühendisliği, 8 yıl da Ticari Klimalar Ürün Müdürlüğü görevlerinden sonra 2019 yılının başından beri Pazarlama Direktörü olarak görev yapıyorum. Aynı zamanda 2012 yılı Alarko Kurumsal MBA Programı mezunuyum ve 2014 Yenibirlider Derneği Gelişim Programı mentoruyum. İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği (İSKİD) üyesiyim, yönetim kurulunda da görev aldım.
Alarko Carrier’in sosyal sorumluluk vizyonunu özetlerseniz seviniriz.
Volkan Arslan: İklimlendirme sektörünün 70 yıllık öncü markası olarak uzun yıllardır enerji verimliliği yüksek, insana ve çevreye duyarlı, kaynak kullanımını azaltan ürünler geliştirmeye öncelik veriyoruz. Ar-Ge yatırımlarımızla tüm ürünlerimizi enerji verimliliği, daha az malzeme kullanımı, karbon salımının azaltılmasını sağlayacak şekilde tasarlıyoruz. Dünyamızın geleceğini gözeten, çevre dostu ve yeni kuşakların yarınlarını pozitif yönde etkileyecek teknoloji üretimini destekliyoruz. Bu yaklaşımı sadece ürün ve hizmetlerimizin değil sosyal sorumluluk anlayışımızın da merkezinde tutuyoruz.
Uzun yıllardır ‘İklim bizim işimiz’ mottosu ile küresel iklim değişikliği, kirlilik gibi hepimizin yaşamını etkileyen konularda farkındalığı güçlendiren çalışmalar yürütüyoruz. İklim okuryazarlığının güçlendirilmesine yönelik farklı projeler geliştiriyoruz.
Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’de iklim okuryazarlığı seviyesini ölçmek amacıyla İklim Okuryazarlığı Araştırması’nı yaptık. Bu araştırmada, toplumun etkilerini doğrudan yaşadığı konularda sorunun kaynağına ve çözüm yöntemlerine dair ciddi bir fikrinin bulunduğu ortaya çıktı. Çıkan veriler, bir dizi yeni projeyi hayata geçirmemize imkan verdi. Araştırmaların ardından başlattığımız ilk proje Doğaya İyi Bak, Geleceğe Gülümse oldu.
Küresel iklim krizinin olumsuz etkileri ile mücadele etmek ve en çok çocukların yaşadığı eko-anksiyetenin azaltılmasına destek olmak amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi yaptık.
Oyuncu Ceyda Düvenci öncülüğünde kurulan Taş Kağıt Makas Atölyesi işbirliği ile düzenlenen proje kapsamında; doğa ile sağlıklı ilişki kurmak ve iklim krizinin yarattığı kaygıları yönetebilmek üzerine çocuklara yönelik atölyeler ve ebeveynleri için uzman buluşmaları yaptık. “Doğaya iyi bak, geleceğe gülümse!” sloganıyla düzenlenen atölye çalışmalarıyla birçok çocuğa ve ebeveyne doğrudan ulaşıldı.
Bu projenin ardından da köy okullarındaki iklimlendirme sistemlerini yenilemeye başladık. İlki geçen yıl Mardin Midyat’taki Çaldere İlkokulu’nda başlayan proje, bu yıl da İzmir Ödemiş’teki Balabanlı Köyü’nde devam etti.
Devamını dergide okuyabilirsiniz
R E K L A M