görünen yüzeylerinde, fırınların ocak kaplaması, ocak-ların ocak kaplaması, sobaların ön bölümü gibi yerlerinde kullanıyoruz. O böl"ümleri ıslak olarak beyaz emaye kullanıyoruz. Siyah ve kahverengi emayeleri ise toz olarak kullanıyoruz. Onların boyada olduğu gibi pistolelerde otomatik olarak toz olarak zaten parçanın üzerine atıyoruz. Boya atıldıktan sonra kalınlıkları 100-200 mikron arası değişebiliyor. Parçalar bir süre sonra emaye kaplanmış olarak fırına gidiyor. Fırınında emaye için sıcaklık 850 °C. Emaye parçalar 850 °C'lik fırında yaklaşık 4 dakika kadar kalıyor. Emaye fırından çıkan parçalar kalite kontrol elemanları tarafından kontrol ediliyor. Parçalar uygunsa kullanılmak üzere montaj sahasına, uygun değilse ya rötuşa ya da hurdaya ayrılıyor. Muhittin Tekman: Montaj bölümünde hangi bantlar var? Mehmet Çeli k: Şofben montaj bölümünde üretilen parçalar veya piyasadan alınan parçalar montaj elemanları tarafından birleştiriliyor. Birleştirildikten sonra yine kalite kontrol bölümüne bağlı arkadaşlar tarafından Resim 14. Alüminyum boya. Resim 15. Toz boya bölümü. kumanda grubu ve ateş kutusu bağlanmış şofbenin parçası teste tabi tutuluyor. Test olarak su testi, gaz testi, debi testi kontrolleri, minimum, maksimum kontrolleri ve yanış kontrolleri yapılıyor. Parça eğer prosedüre uygunsa son montaja gidiyor; dış gövde ve arka sac bağlanıyor. Ambalajlanıyor ve stok sahasına gönderiliyor. Eğer uygun değilse üzerine nedeni yazılıyor, arızası yazılıyor ve tekrar montaj bandına geri dönüyor. "Doğal gaz ve LPG ile yanabilen sobaları üretiyoruz. Günlük kapasitemiz eleman sayısına bağlı olarak, 9 saatte 500 adete kadar yükseltilebilir. " Soba bandımızda değişik tip sobaları üretmek mümkün. Doğal gaz ve LPG ile yanabilen sobaları üretiyoruz. Günlük kapasitemiz eleman sayısına bağlı olarak, 9 saatte 500 adete kadar yükseltilebilir. Burada montajı yapılan parçalardan gazla ilgili parçalar üzerinde daha çok hassasiyetle durulmakta, kaçak testleri yapılmakta, gaz kontrolleri yapılmaktadır. Ondan sonra parçalar sobaya monte edilir. Sobanın montajı tümü ile bitirildikten sonra en son kalite kontrol elemanları tarafından tekrar kontrol edilir. Yine gaz kaçağı, gaz debisi, gaz basınçlarının uygun olup olmadığı kontrol edilir. Eğer uygun ise kalite kontrol elemanı sobanın ambalajlanmasına izin verir, uygun değilse soba geriye döner. Muhittin Tekman: Fırın bantları için neler söyleyeceksiniz? Mehmet Çelik: Fırın bantları bizim en önemli ürünümüzün üretildiği banttır. Aşağı yukarı 40 "Sobada olduğu gibi.firın da gazla çalıştığı için gazla çalışan komponentler üzerinde hassasiyetle duruluyor. Gerek piyasadan alınan parçalar olsun, gerek içeride üretilen parçalar olsun, gaz kaçak testleri, elektrik testleri yapılıyor. " metre boyunda bir bant uzunluğumuz var. Sobada olduğu gibi fırın da gazla çalıştığı için gazla çalışan komponentler üzerinde hassasiyetle duruluyor. Gerek piyasadan alınan parçalar olsun, gerek içeride üretilen parçalar olsun, gaz kaçak testleri, elektrik testleri yapılıyor. Ambalajlanmadan önce yine önemli olan kaçak kontrolü ve elektrik testleri yapılıyor. Elektrik voltajı uygun mudur, elektrikli cihazların güçleri tamam mıdır, kaçak var mıdır, kısa devre var mıdır, yalıtkanlık var mıdır, gaz kaçağı var mıdır diye testleri yapıldıktan sonra, uygunsa ambalajlamaya gidiyor. Ambalajlandıktan sonra stok sahasına geçiyor. Resim 17 __________________ TESİSATDERGİSİ SAYI54 ____________ _ _ _ � :;;;ı HAZİRAN 2000
RkJQdWJsaXNoZXIy MTcyMTY=