Tesisat Dergisi 309. Sayı (Eylül 2021)
108 Tesisat / Eylül 2021 tesisat.com.tr Şekil 6. Domatesler için ağırlık kaybı - su buharı basıncı açığı, 10 ° C hava sıcaklığı (Sastry ve Buffington, 1982). Şekil 7. Domatesler için ağırlık kaybı - su buharı basıncı açığı, 13 ° C hava sıcaklığı (Sastry ve Buffington, 1982). Şekil 8. Domatesler için ağırlık kaybı - su buharı basıncı açığı, 16 ° C hava sıcaklığı (Sastry ve Buffington, 1982). Şekil 9. Elmalar için karbondioksit üretimi ve sıcaklık korelasyonu. Şekil 10. Domatesler için karbondioksit üretimi ile sıcaklık korelasyonu. nını onun sıcaklığıyla ilişkilendiren USDA (1986) tarafından verilen verilere dayanarak korelasyonlar geliştirildi. Karbon- dioksit üretim hızı daha sonra solunum nedeniyle oluşan ısı üretimi ile ilişkilendirilebilir. Ortaya çıkan karbondioksit üretimi korelasyonları aşağı- daki biçimdedir: Burada , birim ürün kütlesi başına karbondioksit üretimi (mg / kg saat), Tm, ortalama ürün sıcaklığıdır (°C) ve f ve g, Tablo 1'de verilen solunum katsayılarıdır. Solunum katsayıları f ve g, USDA (1986) tarafından yayınlanan verilere en küçük kareler uydurma yoluyla elde edilmiştir. Bu kore- (13) ÇEVİRİ / MAKALE
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MTcyMTY=