Tesisat Dergisi 238. Sayı (Ekim 2015)
134 Tesisat Dergisi Say× 238 - Ekim 2015 MAKALE 8. Yang×n Söndürme Sistemi Yönetimi Yang×n söndürme sisteminin su taraf× bir as×l bir yedek elektrik tahrikli yang×n pom- pas× ve jokey pompadan oluüuyor. Sistem panelleri cihazlarla izleniyor ve kontrol ediliyor. Sistem 3 zonda sprinkler ve yan- g×n dolaplar×n× besliyor. Bas×nç düüürücü vanalar üzerinden 10 – 12 – 14 bar ba- s×nçla sistemde sürekli su mevcut. Sis- tem kendini her hattan test ediyor. úzleme vanalar ile kolonlar haberleümeyi saùl×yor. Ayr×ca mutfaklar, s×v× kimyasal davlumbaz söndürme sistemi, IT ve sistem odas× ile ana pano odas× FM200 gazl× söndürme sistemi ile kontrol alt×ndad×r. 6 kg Kuru- toz ABC, 5kg CO 2 , ABC kurutoz taü×nabilir yang×n söndürücü tüplerde destek ve ilk müdahale için ulusal ve uluslararas× yan- g×n yönetmeliklerine uygun üekilde tasar- lanm×üt×r. Her hafta pompalara çal×üt×rma testleri uy- gulanmakta olup sistemin çal×ü×r durumda olduùu sürekli test edilmektedir. 6 ayl×k periyotlarda ise yetkili servisleri taraf×ndan kapsaml× bak×m ve testleri yap×lmaktad×r. 9. Otelde Fiziki Güvenlik Yönetimi Güvenlik sistemlerinin en önemli bölü- münü CCTV izleme sistemi oluüturuyor. Sistem çeüitli adetlerde DVR cihaz×yla hizmet veriyor. CCTV sistemi, yüksek çö- zünürlüklü kameran×n seçilebilir. LCD ek- rana yans×mas×, kay×t depolama sistemi ve CCTV merkez sisteminden (Pc -Ser- ver-konsol ) matrix ve rock kabininden oluüuyor. Sistemin uzaktan izlenebilme özelliùi mevcuttur. Bina önü ve arkas× ile kapal× garaj giriüleri sürekli kontrol alt×nda tutulmaktad×r. Mekanik depo- ofis alanla- r×, kartl× geçiü sistemi ile donat×lm×ü olup asansör ve yatak odalar×m×z kilit sistemi özelleütirilebilir kart okuyuculardan oluüu- yor. Ayr×ca personel giriü alan×nda turnikeli geçiü sistemi ile kontrol alt×nda tutulmak- tad×r. Güvenlik departman× 24 saat çal×ü- ma esas×na göre yönetilmektedir. 10. Yeüil Bina Yönetimi Otelimiz 2014 y×l× aral×k ay×nda Turizm Ba- kanl×ù×n×n denetimlerinden geçmiü ve 2015 y×l× Ocak ay×nda YEûúL YILDIZ SERTú- FúKASI alm×üt×r. • Projelendirme ve dizayn s×ras×nda se- çimi yap×lan tüm cihaz, malzeme ve ekipmanlar çevre duyarl×l×ù×na uygun üekilde belirlenmesi, • Tesis genelinde kullan×lan teknik altya- p×, en son teknoloji ve doùaya sayg×l× ürünlerden seçilmesi, • Ayd×nlatma sistemi LED olarak tasar- lanmas×, • Tüm pompa sistemlerinin frekans kontrollü seçilmesi, • Televizyon ve minibar gibi standartlar×- m×zda bulunmas× gereken cihazlar A+ enerji seviyesinde olmas×, • kullan×lan gazlar×n R134a , R410a vb çevreci gazlar olmas×, • sat×n al×nan elektriùin yenilenebilir enerji kaynaklar×ndan temin eden fir- malardan al×nmas× ve sat×nalma süre- cinde bu firmalar×n tercih edilmesi ve
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MTcyMTY=