� sSüörze kboonyuusnuc ma ke uml bl arnaı nl mbı şi r t yı . ı Hl kaamd asru db ai r tSüömz okrognaunsi ku l eLrOi (IC, ,h iHd rvaet l aNş) , mçaı k saur ıyl aubni ul i r, d ö y b o i n e r n l r e m au ş r n t e ı u i t r m i v c iça e i e f r i t i m ş l o t l r r e e e t k m u le t e i m , g d i ei e d r y . ş e ii M r t v m le e e e m m k e b i a ş y r r a l t i e , u n ş m y t a f l e e ı ğ lt m r r a i gi n z s i i , dail leeküm, . ı şe B d ı n u a iş ı h n iş l a e l g em s ü m o l n e l n l e r ü r i r a k , d il f ü n k it z o ö e k r n m n a c l r a i e e l o le s b la ş ü a r t n a ş ir g k ı i n l e ea y r n t ü d o r f e ü p ilt ğ t l r a ü e a r lt ı l l rö e a i z n ş rd i e t n a i l l r i ( i k G d ld le e F i. r t D e e N r ) j o b a 1 r a O n m ğ g u l a ı a y ll g o a a u l n a k l a a r ı a m d dk ü a eş s 3 ğ t ı 0 ü e i - ğ l r e 1 l ü e 0 g r d 0 i e u r e Gr ç u t e k F m k i D n aBruasişınledma ldereiğnişgtei. rçekleştirilmesindeki att eı sr smı l paai tkme, at myç üemzkeevymed beurkyai gn kuı ni nr dl et eut imrcui i mz ml ue amn duedayer öal eşnr i temini belirlemekti. 1.1. Membran İncelemesi ozD ul ı uşl mşkmaa abgmu ökı rşt üat ı l mçv aeet dl uai ç. k bMv aeeğymal abndr teaı l fnaodr r ı amn dahasi çybbooinr şraaeknkı şı i nl kd aednı şboi rvl mes aoi yçr uaknn ı sgk möa hzı nvl eı ennr, meyneagdpi i ı b. ş i Mkr . aemnmavbde tsdooer nt ui rl eau klbt rii rl ael es ntoednmii ğk i i zt gesömur i düz lal denüm.geeSçi öşi zrl emkmeoi nnyduösenun tzaeenmmc ai eikl se i bnt eda mze ı i zhy l i üeç znb eei r ymdebedöl i iğl . geMe l ereamr si nbt ldraaen nmdmae dlaal ı , minasyon (kabarcıklaşma) gözlendi. 1.2. Kirletici Madde Analizi (i) Mikrobik birikim analizi t T1 o. 0plxam1 0a7ecrofub/ickmbakte ri: 2, t 4P.s9euxd1o0m6ocnfaus/cm(bakteri): 2, t dT1 oa. 8pyl xae mt 1i ş0ea3bn cial feeunr/oc) bmbi ak 2,k(theariv: asız ortam t Y Ç a o ğ k d s a ay m ıd la a c . ığı: (ii) Gravimetrik analiz Mmm eae tdmr di kber t aeü nsz teyl erü i rzn, det oye ri ngt udener uçn net koal pşe l aşatğni rı adi l ena nkk i gi rörl eazt vei ci l i liklere sahip olduğunu göstermektedir: t 105 °C'de kayıp: % 75, t k9a2y5ıp°C('LdOe I)t:ut%uş9m2a, sonrasında t Karbonat (Cüz): <%1 , t CH 2 C 12 çıkartılabilir yüzdesi: % 67. 1 44 CH2C12 r i n i v e ç mo ğaud kd ae lrebroi , nbaat zt aı sbüul fl uü rn bainl eCş eOn 2l ' e yi içermektedir. (iii) Röntgen analizi l l eK e iz d ü ş i i t l s l l i m e r o i ş l i n e ş t u i n t r c i i r r l u e : ö n nndt mga eaandş- daf l eğü oı dür aezksei ar si nnod(nXeu Rçgl Fae)r r açe nel dkae t Fosfor (Pp3} : % 3, t Demir (Fep3) : % 2, t Bizmut (Bip 3) : % 1, t Sülfür (SO 3) : % 1. şdRüaöknamt mgi keotnraf rkdbı air rı nbgiı zmö mr ı üusnt toiüçn euercl edunen bdeüady i üil smkei oş, rt dai r ün. (iv) Kızıl Ötesi (IR) Analiz çKKl aauur ıl rrauui krttı iu u n nl l c ı m m n il u u a I ş ş R m t p o i a t s r t r p b u ç e i l a v e k l e a ş t r ri m m u a m e l a e t i l r i a t l i e n r IR ı n ( b a k s ü l p l o ı y n e r ü k m ü k t r r ı p ş o u a t m la ı r r . smo ı l ildkı kut lağarudmnaui kagrr ooö bms i tkae trai mkr tifşı oktsi rfh. aaAt l ibynirdl ı eceşa) e, mnöl een vrei cmn ui nl ti mml e ier ki vnt cai nur l tadoredl daauykğraı ucr adb oat nogar öt tuzvl i eeç neemrsi tsi şei ntr i drb. ei Dl emüş şeeüvnk i p cg s s u a i r e n u t r i , çp n o a l a l a d b l , a r r u ir o r ğ v ık m e u a ü a gd z r t ı ö e i ü ş k r r ş ı m ü i ü n f l o d m k h s e ü a m f ş a l y i i n k t t a ü d t r g p a e . r ı r l Md u a m a p n e e l t e a v i I l R s c e r t ı u n , e at k r a no l e l a o l k d t l rk a i u ü z i l r i i fği sauet ni , kuaf rooosrmft aaatylt aai kr ıkfnooı snyfmab tiur vşket auy rra.ı ş aAı mr noıamd ı abr . ti li Tke rş/ i afeel in l l En e a i l l r r d ı f ne i o s d es e a f d a n m i t le r ü v e kn e f e e ö m r t r a r n i m n k e s r k e e l o s p u l i a a l y r r f u a ç o k m a s f l a a a g l r t ı ö ı nn s s a p i t k n e e i r k n ö m c t r r n i i u ş l e t m b k ir i. ldbeüuşyğeüunkl eg iröhi rtaüi mrl maasül lı neş tdüaarl i. feast ti ke r bbi il leeşşeennl leerri i ov el (v) Membran Temizliği Ü(nyeçaykaşl dai şşe eı tkl te1ür5bi nücdl mee r ubt zui pul tunenl uakğneus4ni k0d 0am) mea mly' l ri bkı dr aüe çn fta r kİ yl ıotnedmai zn l eamr ı nedsıor ıllümsıyşo(nDuln) as bu a(ttıer sı l dt )ı,: t t t%%e m14i dzael est miedriejka nmt e+amd%i dz el 1esmai , l ek aml i na/ dk di me ys ai . s a l B3 0u0 t repmmi zhl eı zml ae 2s6o°l Cü s' dyeo n4l8a rsı ayaat kk laadşaı kr %4 PC-77 ile temizlendiğinde Kontrol (iyoıısuz su) 1Resim 1. Meıııbran temizleme. kml i naer mı mş btaı rrdaı l ddn edı . l eaSrn öislzei ykat oeh nmt uoi szr tul eu ml taeresı tt il aeş mrl e, amaml i knı yai n lii all ee t veg eme yri çaz el eakdsl ei i ğdş i itnki ri i tli see pnmai i ztşl llaeedmmı . el eDrsl dosel uü ks (ayt eyo sdn tua) diHşeal eğt tmea ri an bil kni raml ti nee mmm ibazrdl aednnemyl eüerzi elgeyöti zne l imei nl i kzml heeamdl iei . nmn eai zndl eöamnsüiedş ti i küş rl det emü mği üni zi anl enaml ar edş ıı nl i dşdı l . ea Anml ki u, aytl gi onur ttl aue nol aul rmın a gdiı d. Te er iml mi zelseimn ee tpeeskt l edrei n iynasr odnı mu çc ı Resim 1'de görülebilir. 1 .3. Mikroskobik Yüzey Analizi Gr( oSenEr i Mmd ) ai kğmr ı oteı gmmr abk fri pat i nan dr yaeümez al ed yesi noedndeui l , çe nl ma ere l ı emn kdbta k ry o a a ü lu z n p ş e l d ay a y e d n s a e t k i n n e i c k i k n e l u e c r y e ç u i l i t c m z i i c g u i m i ş le P a k r V d a g D d b ö u e F k r n ü nin m l e d da ü ü d e z . d n e K i e r y i d i r l n e e li i çri şöal net tl mag kei nnl ai nrı ştgı anömı z al eannnadl l ai izm. i Eı (yEnl aDe rXgj i e) rdtçeaemğk iı l zteı l şci kı tğmi rı nii rl eatmür raeüsdnti ldğaei nnndi gık. öi r sl et tei cr di ik vael ı nöt zı l ea lrl iı kn l ev adr el ık t e P b e oi l e l d m m n r e f u i e zo s k lr e u e m d i mç m a i i e l n n e e s m m u y yö k e b g na r d u t a r i e ş n n ğ m ı d i l r n a a e i d ş f a e g t e r ı r ö r n a a ı z l , n c m l s e ı k l ı a n ğ u m e s ı l y ce l ı a l e m ya n k a b ı sp r l a a a öa k n n zı . iynyuai lcneadş mavnea , r msyeaavkzi yaçerol l eakr ri zı nho ar gkoökl raı nücdşaaük t bbı r i u. r öst oet e kml i ai ozb llaea mbt oi el rdt yui ğön i nu tyneömt nei ümn ni ni zd lbeeednl ikmr i. edSsei on yeğauyl nr euı zt l eca ran
RkJQdWJsaXNoZXIy MTcyMTY=